Descoperă tradițiile – trasee Ecoturistice

Categorii: Tradiții

Trasee Ecoturistice în Poarta Carpaților – Fundata, Șirnea, Moieciu de Sus

Îndrăznește să descoperi un altfel de peisaj natural și cultural-tradițional, intră prin Poarta Carpaților și vei afla un alt mod de recreere, ecoturismul.

Ești invitat la plimbare să te bucuri de traseele marcate, sunt poteci care traversează fânețe și păduri, printre hodăi și case pe care le vei ține minte, poteci accesibile chiar și iarna.

Parcursul celor 9 Trasee Ecoturistice este de o frumusețe aparte, sus-jos prin satele alăturate: Fundata, Șirnea și Moieciu de Sus, descoperind cadrul natural și tradițional de la poalele Munților Bucegi, Leaota și Piatra Craiului.

Vei remarca relieful zonei, habitate diverse, case cu arhitectură specifică, istoria acestor locuri, meșteșuguri străvechi, și atracții inedite precum Lacul Fără Fund și, mai ales, oamenii care au contribuit la crearea și întreținerea acestui peisaj agro-pastoral – un adevărat Muzeu de-a lungul potecilor.

Alege tu traseul, pe jos în plimbare, în alergare sau chiar și cu bicicleta, iar iarna pe schiuri atunci când zăpada este potrivită.

Intră’n peisaj!